Kwaliteit


Keuze voor  kwaliteit stelt hoge eisen
HdV heeft gekozen voor de  levering van een absoluut kwaliteitsproduct. Door het gebruik van conserveringsmiddelen categorisch af te zweren hebben we ons kwetsbaar opgesteld. We hebben onszelf gedwongen tot strak geconditioneerde verwerkingsmethoden, zeer korte doorlooptijden, een strenge kwaliteitscontrole en een  gesloten koelketen. Sinds kort is daar een nieuwe productlijn aan toegevoegd met een 20-tal in (zoet)zuur ingelegde groentemixen verpakt in emmers van 1,3 en 5 liter,en in 200 gramsverpakkingen. Deze groentemixen hebben door toevoeging van conserveringsmiddelen wel een houdbaarheid van 21 dagen.

Met het oog op de volksgezondheid wordt een streng kwaliteitscontrolesysteem gehanteerd. Volgens het Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) principe worden continu kwaliteitscontroles uitgevoerd. Bij ontvangst en opslag van grondstoffen, gedurende de bewerking, en bij zowel opslag als expeditie van het gereed product. Deze controles staan gezamenlijk borg voor een product dat niet alleen absoluut veilig is maar ook voldoet aan hoge eisen op het gebied van smaak en versheid.

Wetgeving
Het HACCP principe vormt de  basis om aan de – terecht – steeds strengere wetgeving op het gebied van voedselverwerking te kunnen voldoen. De normeringen zoals die al gelden voor vlees en vis worden ook voor de  groenteverwerking gehanteerd. Door aan deze eisen te voldoen heeft HdV zich met de combinatie van  certificering uitgevoerd door MPS-ECAS  een sterke positie op de binnen- en buitenlandse markt weten te geven. Een voorsprong die zich vertaalt naar een snel uitbreidend klantenbestand van zeer kritische  afnemers.

Daarnaast is HdV lid van Food Compass, een organisatie die namens zijn leden de inmiddels verplichte residu monitoring uitvoert.

Contractteelt
Naast een nauwgezette controle van de producten van een aantal streng geselecteerde groothandels werkt HdV ook meer en meer met producten (vooral  koolsoorten) die direct voor ons op contract worden geteeld.  Zodoende zijn we in staat om van het begin (raskeuze bijvoorbeeld maar ook het al dan niet gebruiken van bemestingsmethoden en bestrijdingsmiddelen) de kwaliteit van onze producten te sturen.

Recall-procedure
Als er ondanks alle controles toch iets mis zou gaan, is altijd a la minute te traceren waarheen producten van een bepaalde partij zijn uitgeleverd. Deze producten kunnen daardoor direct worden teruggehaald zodat ook dan geen schade ontstaat bij de uiteindelijke consumenten van onze groenten.

 
Bekijk ons assortiment gesneden groenten.

Wilt u meer informatie over of heeft u interesse in onze producten, dan kunt u natuurlijk altijd even reageren.
Share our website